Studieadvies

Studiekeuze

Als u wel wilt studeren maar niet weet wat. Of als de studie die u doet niet bevalt en u een nieuwe studie zoekt. Ingenium begeleidt bij het zoeken naar en kiezen van een studie. Individuele gesprekken zijn de basis van onze coaching.

Studieadvies

Ook met een specifieke vraag kan u bij ons terecht. Dan kan soms een enkel adviesgesprek voldoende zijn. Vooral omdat wij actuele kennis hebben van het Major-Minor systeem en de Bachelor-Master structuur.

Bekijk of download de flyer Studieloopbaan advies & begeleiding.

Flyer Studieadvies

Werkwijze

Het is niet altijd nodig een geheel coachingstraject te doorlopen. Soms kan een enkel gesprek voldoende zijn. Want ook met een specifieke vraag kunt u bij ons terecht.

Onze kennis van de studiemarkt maakt het eenvoudiger snel een goed zicht te krijgen op uw mogelijke vragen. Vooral omdat wij weten hoe het onderwijssysteem werkt, wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de opleidingsinstituten.

En, niet onbelangrijk, wij hebben actuele kennis van het Major-Minor systeem en de Bachelor-Master structuur. Enkele voorbeelden van vragen:

  • U weet wat u wilt studeren, maar er zijn zoveel aanbieders welk instituut is nu de beste keuze.
  • U wilt zich verder ontwikkelen en weet welke functie u ambieert, maar weet niet welke studie u nu het beste kunt volgen om die ambitie waar te kunnen maken.
  • U studeert al maar weet niet welk vakkenpakket nu het beste aansluit bij uw ambities.

Studiebegeleiding

Persoonlijke studiebegeleiding kan een extra steun in de rug bieden. In individuele gesprekken wordt gestructureerd aandacht gegeven aan uw wijze van studeren en alles wat met uw studie te maken heeft.

Door aandacht te geven aan de planning en organisatie van uw studie, krijgt u zicht op wat er van u wordt verwacht en hoe u dit effectiever zou kunnen aanpakken. Uiteraard komen hierbij ook alle andere zaken aan de orde die uw aandacht vragen als student, zodat u een goede balans kan vinden tussen werk, studie en activiteiten daarbuiten!

U bent al bijna afgestudeerd maar het lukt maar niet om de afstudeerscriptie af te maken. Wij helpen u de obstakels uit de weg te ruimen zodat u uw studie met goed gevolg kan afronden.

Studiekeuze

Individuele gesprekken zijn de basis van onze coaching. Ieder mens is uniek in de combinatie van zijn wensen, interesses, capaciteiten, vaardigheden en persoonlijkheid.

Meerdere gesprekken zijn noodzakelijk om tot een keuze te komen. Het analyseren en rangschikken van uw wensen en het verzamelen van informatie vergt tijd. Een zo belangrijke keuze maakt u niet in één dag, daar groeit u naar toe.

Kennis van de studiemarkt is een belangrijke pijler. Op persoonlijke wijze maken wij een match tussen uw wensen en ambities en onze kennis van de studiemarkt. Dat is van groot belang om u die ene studie te kunnen laten vinden die het best bij u past.

De Minors en Masters komen ook aan de orde. Door creatief invulling te geven aan je vrije ruimte kunt u uw studie zelf vorm geven. Ook komt uiteraard aan de orde wat u in de toekomst met uw studie kunt doen.

Kennismaken. Wij starten met een inventariserend gesprek om duidelijk te krijgen wat uw vraagstelling is.

Keuze. Onze begeleiding eindigt pas als u een definitieve keuze heeft gemaakt!

Annemieke heeft mij ontzettend geholpen te ontdekken welke studierichting het beste bij mij past. Door haar warme persoonlijkheid voelde ik me altijd erg welkom en begrepen. Annemieke heeft mij echt de helderheid kunnen verschaffen die nodig was en mij kunnen helpen in te zien waar ik van ga sprankelen. Dit alles samen heeft uiteindelijk geleid tot de perfecte studiekeuze!

Sophie Haeger

Wilt u van gedachten wisselen over uw studiekeuze of heeft u interesse in studiebegeleiding?