Bijzonder MOOIJe producten onder één dak

Organisatieadvies, Veranderkunde

De pioniers Lenie Kelder en Natasha Ioppi zetten in de Burgemeester Mooijstraat een nieuw winkelconcept neer. Alle gepresenteerde producten hebben een bijzonder verhaal en voldoen tenminste aan een van de criteria: zinnenprikkelend, bijzonder, authentiek, genieten, glimlachen, puur en creatief.

In de hip ogende winkel huizen diverse (beginnende) ondernemers die hun producten veelal eerst alleen via webshop verkochten, maar toch de behoefte hebben de producten ook in een winkel te presenteren en verkopen. Door de diverse ondernemers bij elkaar te brengen onder één dak kunnen huur-, marketing- en overige kosten gedeeld worden. Door de winkel om de beurt te bemannen blijft er meer tijd over voor de ondernemers om nieuwe producten te creëren.

MOOIJ biedt ondernemers, leveranciers en producenten de mogelijkheid om hun producten en diensten te verkopen via de conceptstore voor 1 week tot 6 maanden. Hierdoor zijn er regelmatig nieuwe producten en blijft het voor de klant aantrekkelijk af en toe binnen te lopen. Er zijn een aantal informatieavonden gehouden om ondernemers te werven. Doel is dat een groep ondernemers zelf een coöperatie gaat vormen en de conceptstore daarmee overnemen van Lenie en Natasha, die daarmee naar de achtergrond kunnen verdwijnen en alleen als concepteigenaar en coach betrokken blijven. Tot die tijd worden de ondernemers getraind en gecoacht in ondernemerschap en marketing. Op 3 augustus is MOOIJ gestart, momenteel zijn de volgende ondernemers actief: Muze wonen, Behangfabriek, Slowclub, Tast, So Young en Danielle Duurzaam. Inmiddels ook Sjaal en Kraal en binnenkort worden nieuwe deelnemers verwacht.

Het is een succes als alle huurders tevreden zijn, er leuke klanten worden aangetrokken en de producten goed verkocht worden natuurlijk.

Er liggen inmiddels al 4 nieuwe concepten op de plank bij Lenie en Natasha waaronder een  speelgoed- en een dienstenwinkel. Kortom ambities genoeg. Graag zouden zij zien dat er meer panden in Castricum en omgeving op deze wijze hun bestemming krijgen. Hierdoor worden nieuwe ondernemers een kans geboden zichzelf neer te zetten en elkaar te versterken. U bent van harte welkom om een kijkje te komen en u te laten verwonderen in de wereld van MOOIJ, in de burgemeester Mooijstraat 26, van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie over de producten en mogelijkheden om deel te nemen zijn te vinden op de website www.mooij-castricum.nl.

artikelmooij